Podologie praktijk

Astrid Vandenbussche

More Website Templates @ TemplateMonster.com - April 21, 2014!

Medische voetverzorging

Bij een podoloog kunt u terecht voor een medische voetverzorging indien u last heeft van ingegroeide teennagels, schimmelnagels, overmatige eelt, likdoorns, hallux valgus, klauwtenen, hamertenen, …

Gang- en/ of loopanalyse

Een gang- en/ of loopanalyse kan zowel voor een start to runner als voor een ervaren loper. Voor de startende loper gaat het vooral om een preventieve screening. Voor de ervaren loper kan dit een meerwaarde zijn om zijn/haar activiteit te optimaliseren.

Hier wordt de beweeglijkheid van de verschillende gewrichten van het onderste lidmaat opgemeten. Dit gaat telkens gepaard met een onderzoek naar spierkracht en spierlengte van het onderste lidmaat.

Schoenadvies

In ons leven stappen we zo’n 5-tal keer de wereld rond met onze voeten en ze dragen ons de hele dag door. Geef uw voeten daarom een goed paar schoenen!

Voor meer info over de verschillende types sportschoen of adequaat schoeisel voor u en uw kind, kunt u bij mij terecht.

Om uw zolen optimaal te laten werken, zijn goede schoen een zeer belangrijke factor.

Biomechanisch onderzoek

Hier wordt gekeken naar de beweeglijkheid in alle gewrichten alsook naar de spierlengte en spierkracht van uw onderste lidmaat.

Functionele zooltherapie

Podologische zolen worden volledig op maat gemaakt. Aan de hand van een gipsafdruk van uw voet wordt uw zool met de nodige correcties vervaardigd.

Diabetes voetscreening

Tijdens een diabetes voetscreening wordt er gekeken naar de beweeglijkheid, de doorbloeding en de gevoeligheid. Alsook wordt de huid en de nagel geïnspecteerd.

Indien u in het bezit bent van een diabetespas of diabetes type 2 heeft en een Zorgtraject volgt, heeft u recht op een terugbetaling van twee consulten per jaar bij een podoloog mits een doktersvoorschrift.